Přestože na Moravě byla bikrosová přestávka, vydali se čtyři opavští závodníci kouknout na konkurenci v Čechách a zazávodit si do Benátek nad Jizerou na závod České bikrosové ligy. Letošní počasí zatím bikrosu moc nepřeje, nejinak tomu bylo i v Benátkách nad Jizerou, i přesto se sjelo přes 350 závodníků, po počátečních technických problémech a úvodním zdržení už ale nebyl velký počet jezdců znát a základní rozjížďky byly odjety v rychlém tempu, nutno říct, že opavským závodníkům se v nich dařilo přímo excelentně.

 

V kategorii B6 si pětkrát vyjel první místo Teodor Adamec, v kategorii B9/10 jej zkopíroval skvěle připravený Václav Najser a téměř totožně zajížděl rozjížďky i Jakub Klement, který před sebe nikdy nepustil více než dva jezdce kategorie 13/14. Nálada do dalších bojů byla báječná i když déšť stále zvyšoval svou intenzitu. Touha po vítězství i ve finálové jízdě dala Teodorovi zřejmě pomyslná křídla, která však v praxi nezafungovala a když to po raketovém startu rozjel naplno, první skok ho bohužel zastavil a po pádu si dojel pro osmé místo. Vašek zvládl svou finálovou jízdu o poznání lépe a ačkoli byl také celý den zvyklý nevidět před sebou nikoho, zvolená stopa ve druhé klopence jej posunula na druhou příčku. Jakuba stál nevydařený start stupně vítězů, které si zasloužil, bohužel jeho kategorie chyby neodpouští, a tak dojel šestý. Viktorie Adamcová v nejpočetnější skupině Boys 12 dojížděla své standartní výkony, což stačilo na čtvrtfinále, ale do semifinále se neprobojovala. K vydatnému dešti přes celou noc se v neděli přidal i silný vítr a nízké teploty, takže se se závody opravdu spěchalo. Teodor po předešlých zkušenostech jistil starty brzdou, což ve finále stačilo na 4.místo, kamarádsky jej podržel stejným výsledkem i Vašek a Kuba skončil o stupínek lépe než v sobotu, pátý. Viktorie se v neděli posunula o dvě příčky dopředu na 26.místo. Benátecká dráha patří k jedné z nejhezčích v republice a v příští sezoně se můžeme těšit na dostavění velké rampy a dokončení dalších úprav, jak slibují pořadatelé, bude to velké. A BMX JANTAR OPAVA slibuje, že bude u toho. Teodorovi, Vaškovi, Viktorce a Kubovi děkujeme za reprezentaci v Čechách.

Výsledky: soboba/neděle
B6: Teodor Adamec 8./4., B10: Václav Najser 2./4., B12: Viktorie Adamcová 28./26., B13: Jakub Klement 6./5.

Linda Adamcová

FOTO 1: zleva Jakub Klement, Václav Najser, Viktorie Adamcová a Teodor Adamec pózují s trofejemi na startovním pahorku
FOTO 2: zleva Jakub Klement, Václav Najser, Viktorie Adamcová a Teodor Adamec pózují s trofejemi na startovním pahorku
FOTO 3:Opavští závodníci studují trať před závody, zleva Václav Najser, Jakub Klement, Teodor Adamec a Viktorie Adamcová

Aktuální novinky a informace

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

10. říjen 2023

Druhý zářijová víkend proběhl 7. a 8. závod Českého poháru, kterého se pro letošní sezónu zhostil Třinec. I přes tropické teploty, které v tuto roční dobu panovaly, předvedli všichni jezdci skvělé výkony. Opavský oddíl přijelo reprezentovat a poprat o nejlepší umístění celkem 13 jezdců.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno