Opava má historicky prvního Mistra republiky v BMX!!!

O víkendu se v Brně při tropických teplotách konal vrcholný závod bikrosové sezóny a tím není nic jiného, než Mistrovství České republiky v BMX 2019. V sobotu se jel závod jednotlivců, ve kterém se na start postavilo 330 závodníků, dvanáct bylo z Opavy. Atmosféra byla neopakovatelná a diváci dělali neskutečnou kulisu od prvních rozjížděk až po finále elity. Čerstvě desetiletý Václav Najser kraloval ve své kategorii od první rozjížďky, před sebe nepustil vůbec nikoho a fenomenálně zajel i svou finálovou jízdu, čímž se postaral o zasloužený a historicky první titul mistra České republiky pro Opavu. I v dalších kategoriích si naši závodníci vedli velmi dobře. Šestiletý Vojtěch Kokošek se postaral o bronzovou příčku na bedně a titul druhého vícemistra, do finále se probojovali i Aneta Šamarová, Jan Kapler a Jakub Klement, který celý den dojížděl na předních pozicích, ale ve finálové jízdě se bohužel dostal do kolize se soupeřem a po pádu se myšlenky na mistrovský titul rozplynuly. Ostatní opavští reprezentanti se do finálových bojů o tituly neprobojovali, šestiletého Teodora Adamce zastavil nekompromisní verdikt rozhodčích a diskvalifikace po průjezdu zatáčky ve třetí jízdě, vteřina dělila Jakuba Jíru od postupu do finále a tak stejně jako Thomas Bilato skončil devátý. Osmiletý Tomáš Vícha (opět) předvedl svůj styl „všechno nebo nic“, kdy své jízdy dokáže vyhrát, nebo naopak skončit po pádu mimo trať, což se bohužel stalo v důležité semifinálové jízdě, kdy závod končil 16. Hned za ním dojel Vilém Piskoř a o několik příček níž i jeho bratr Jáchym. Dvanáctiletou Viktorii Adamcovou nepustil do postupových bojů těžký los základních rozjížděk v nabité konkurenci rychlých kluků.


V neděli se jel závod teamu, kde Opava dokázala sestavit tři čtyřčlenná družstva, která bojovala o co nejlepší postavení v konkurenci neskutečných 64 družstev. Ani v tomto závodu se opavským jezdcům bohužel nevyhnuly pády, které přišly právě v nejméně vhodný okamžik vyřazovacích rozjížděk, naše naděje zůstaly uvězněny v semifinálových jízdách stejně jako naděje na mistrovský titul družstev. I tak se první opavský team udržel v první třetině, druhý v první polovině a ani třetí nebyl na chvostu. Všem našim závodníkům děkujeme za příkladnou reprezentaci, trenérům Aleši Klementovi a Radimu Kaplerovi a skvělou přípravu v trénincích a všem rodičům za podporu jak dětí, tak bikrosového klubu.
Vaškovi ještě jednou velká gratulace a věřím, že příští rok posbíráme tituly další a bude jich víc.

Linda Adamcová

Výsledky: B6: Adamec Teodor 17., Bilato Thomas 9., Kokošek Vojtěch 3., B7: Jíra jakub 9., B8: Piskoř Vilém 17., Piskoř Jáchym 27., Vícha Tomáš 16., B10: Najser Václav 1., Šamarová Aneta 7., B11: Kapler Jan 8., B12: Adamcová Viktorie 24., B13: Klement Jakub 8.
Foto: Opavští reprezentanti na Mistrovství České republiky v BMX 2019. V popředí na kole Mistr české republiky Václav Najser za ním zleva Tomáš Vícha, Thomas Bilato, Vojtěch Kokošek, Aneta Šamarová, Jakub Klement, Viktorie Adamcová, Jan Kapler, Teodor Adamec, Jakub Jíra a sourozenci Jáchym a Vilém Piskořovi.

Na fotografii celý opavský team po předání pohárů.

Aktuální novinky a informace

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

10. říjen 2023

Druhý zářijová víkend proběhl 7. a 8. závod Českého poháru, kterého se pro letošní sezónu zhostil Třinec. I přes tropické teploty, které v tuto roční dobu panovaly, předvedli všichni jezdci skvělé výkony. Opavský oddíl přijelo reprezentovat a poprat o nejlepší umístění celkem 13 jezdců.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno