Po z epidemiologických důvodů zrušeném 1. a 2. závodě se Moravská bikrosová liga konečně dočkala svého začátku a to 3. a 4. závodem v Zábřehu na Moravě. 177 zaregistrovaných, natěšených jezdců se však kvůli vydatnému dešti a nesjízdné dráhy sobotního startu nedočkalo a tak se trochu netradičně víkendový dvojzávod odjel celý v neděli, rozdělen na dopolední část – třetí závod MBL a odpolední část – čtvrtý závod MBL.

Na 320m dlouhou bikrosovou dráhu v lomu Skalička, s upravenou druhou rovinkou a nově vydlážděnou druhou zatáčkou , za opavský Jantar vyrazilo o stupně vítězů zabojovat 13 závodníků.V kategorii sedmiletých své bajky provětrali Vojta Kokošek, Teodor Adamec, Thomas Bilato a Adam Vícha. I přes nejpočetnější zastoupení opavských v této kategorii se nepodařilo klukům probojovat do přímého finále a pošetřili tak síly na odpolední závod, kde ve finálové rozjížďce vybojoval šesté místo Vojta Kokošek. V osmičkách hájili Jantarácké barvy Daniel Tesař a Jakub Jíra. Semifinálové jízdy bohužel nedopadly dle představ a tak pozdější finále sledovali kluci už pouze v rolích diváků. Odpolední o poznání lépe rozjeté základní jízdy a opětovný postup do semifinále probudily naději na finále, která se však po nevydařeném startu obou riderů rozplynula. Ve spojených kategoriích 9/10 „urval“ dopoledne 5. místo Tomáš Vícha a v 11/12 taktéž 5. flek Vašek Najser, kdy se kluci jakožto mladší v dané kategorii učí ostrým loktům nejen na startu, ale i v průběhu jízd. V odpoledním finále Tomášovi nevyšel start a objížďkou kolize se propadl na konečné sedmé místo. Naopak Vašek výbornou jízdou vybojoval nejlepší umístění opavských v závodě a na bedně za doprovodu potlesku diváků převzal pohár za krásné druhé místo. Působivé jízdy předvedla v kategorii 11/12 i bikrosová dračice Anetka Šamarová, které dopoledne těsně unikl postup ze semifinále a odpoledne si spravila chuť finálovou účastí, kde zamávala modrými copánky dalším třem jezdcům a obsadila konečné 5. místo. V kategorii 13/14 se představila i naše další závodnice Viktorka Adamcová, jíž těsně unikl v obou závodech postup do semifinálových jízd a která v den závodu oslavila své čtrnácté narozeniny - tímto jí za celý oddíl ještě jednou přejeme VŠE NEJLEPŠÍ ! Matador opavského oddílu Jakub Klement dostál své pověsti bojovníka a baviče publika v jednom, kdy v dopoledním finále po startu vycvaklá tretra znamenala propad ve startovním poli a celkové 7. místo a v odpoledním závodě pro diváky dechberoucí finálová podívaná , kde v boji o 2. – 4. místo na třetí rovince pro něj nezbylo místo a byl vytlačen z dráhy. Manévr zakončený krkolomným pádem naštěstí neměl pro Jakuba žádné následky a přestože nakonec projel cílovou páskou poslední, sklidil ovace hodné vítěze. V kategorii CRUISER 30+ se na svých druhých závodech představili starší z rodu Kokošků – táta Michal a z rodu Víchů – táta Tomáš, hnáni povzbuzováním z řad rodinných i týmových.. Kokošek senior se v obou závodech probojoval do semifinále, jehož chuť zakusil v odpoledním závodě i Tomáš Vícha. Zde však jejich cesta končí. Děkujeme všem závoďákům za reprezentaci a všem zúčastněným za zvládnutí bojových podmínek způsobených počasím.
Chcete-li poznat a podpořit naše jezdce naživo, jste srdečně zváni na 7. a 8. Závod Moravské bikrosové ligy v Opavě 25.7. (start závodu 13:00) – 26.7. (start závodu 10:15) na dráze v Městských sadech. Čeká Vás víkend plný adrenalinu, soubojů loket na loket, poletů, stejně tak jako bohaté občerstvení, tombola a ta pravá závodní atmosféra.
Výsledky Zábřeh: (3.MBL - dopoledne / 4.MBL – odpoledne)
B7: Vojta Kokošek 9/6, Teodor Adamec 10/10, Thomas Bilato 11/12, Adam Vícha 13/13, B8: Daniel Tesař 13/14, Jakub Jíra 14/15, B9/10: Tomáš Vícha 5/7, B11/12: Vašek Najser 5/2, Aneta Šamarová 10/5, B13/14: Viktorie Adamcová 17/17, Jakub Klement 7/8, Cruiser 30+: Michal Kokošek 12/14, Tomáš Vícha 19/15

Aktuální novinky a informace

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

10. říjen 2023

Druhý zářijová víkend proběhl 7. a 8. závod Českého poháru, kterého se pro letošní sezónu zhostil Třinec. I přes tropické teploty, které v tuto roční dobu panovaly, předvedli všichni jezdci skvělé výkony. Opavský oddíl přijelo reprezentovat a poprat o nejlepší umístění celkem 13 jezdců.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno