Minulý víkend se konal další dvojzávod ze seriálu Moravské bikrosové ligy tentokrát v Uničově. Závod si nenechalo ujít většina jezdců z Moravy, ale pár nadšenců dorazilo i z Čech, kde se letos bikrosová liga nejede. Celkem přijelo poměřit své bikrosové umění 171 závodníků.

Už během pátečního odpoledního tréninku začalo pršet a déšť neustál až do ranních hodin, tak závodníci čekali, zda bude trať sjízdná a zda se sobotní závod vůbec pojede. Ale pořádající uničovský oddíl byl připraven na vše. Nasadil těžkou techniku a dráhu ještě před sobotními tréninky opravil a zbavil se všudypřítomného bahna a závody mohly odstartovat. Trať byla sice měkká, tak se jezdci museli spokojit jen se třemi rozjížďkami, ale určitě se bylo na co dívat.
V sobotu poprvé přijeli vyzkoušet své dovednosti na BMX kolech noví benjamínci opavského oddílu a směle se postavili na trať. Mezi nejmenšími neregistrovanými jezdci zabojovali Adam Kukla a Hanuš Jandek, který vévodil ve svém 1. závodě a ve finále vybojoval bronz. Svůj um na kole potvrdil i v neděli, kdy dojel čtvrtý. V sobotu mezi těmi staršími neregistrovanými jezdci byl další nováček Matěj Kukla a v neděli si vzpomněl na své bikrosové dětství v nejstarší kategorii nelicenčních jezdců Karel Klement a získal 5. místo.
U licenčních jezdců naše barvy hájili v kategorii B7 4 borci, z nichž se do finále dostal pouze Teodor Adamec a oba dva dny obhájil 7. místo. Ostatní tři, stejně jako Daniel Tesař z kategorie B8, skončili v obou závodech v semifinále. V kategorii B9 jsme čekali na riskantní jízdy Tomáše Víchy, který už v rozjížďkách své protivníky nechával daleko za sebou. V sobotu s přehledem postoupil do finále, kde skončil sedmý. V neděli nebyl ve své kůži a v semifinálové jízdě zaspal na startu, a i když dokázal předjet další tři své soupeře, na postup do finále to nestačilo. V B11 se představila Aneta Šamarová a klukům ukázala, že i holky mají v bikrosu své místo. V sobotu šlápla do pedálů a dojela si pro neoblíbenou bramborovou čtvrtou příčku. V neděli se jí postup do finále nezdařil. V kategorii B13/14 si to s kluky rozdala další bikrosová „růže“ Viktorie Adamcová, které se postup ze semifinále nezdařil. V této kategorii závodil také ostřílený závodník Jakub Klement, který v rozjížďkách neměl konkurenci. Ale ve finále nás hodně napínal. V sobotu mu na startu spadla noha, ale na dráze měl dost času předjet všechny soupeře až na jednoho a bral krásný druhý flek. Svoje umístění suverénně obhájil také v neděli. Také naši začínající cruisery se stále vylepšují, ale na postup do finále to ještě není.

 

Výsledky MBL Uničov: (sobota/neděle)
Neregistrovaní jezdci: Hanuš Jandek 3/4, Adam Kukla 11/-, Matěj Kukla 9/-, Karel Klement -/5.
Licenční jezdci: B7: Teodor Adamec 7/7, Thomas Bilato 10/13, Adam Vícha 15/16, Vojtěch Kokošek 13/12, B8: Daniel Tesař 11/11, B9: Tomáš Vícha 7/9, B11: Aneta Šamarová 4/13, B13/14: Viktorie Adamcová 14/17, Jakub Klement 2/2, Cruiser 30+: Michal Kokošek 11/10, Tomáš Vícha st. 16/-.

 

Aktuální novinky a informace

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

10. říjen 2023

Druhý zářijová víkend proběhl 7. a 8. závod Českého poháru, kterého se pro letošní sezónu zhostil Třinec. I přes tropické teploty, které v tuto roční dobu panovaly, předvedli všichni jezdci skvělé výkony. Opavský oddíl přijelo reprezentovat a poprat o nejlepší umístění celkem 13 jezdců.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno