Na 25. a 26. července byl plánovaný 7. a 8. závod Moravské bikrosové ligy v Opavě. Opavský oddíl se chtěl pochlubit jak novým startovacím pahorkem, budovaným od podzimu 2019, tak provést i první zátěžovou zkoušku nově opláštěného startovacího bubnu. Bohužel nařízení vlády o omezení venkovních akcí jen do 100 osob mu tento bikrosový svátek překazila.

Opavští ale nelenili a domluvili se s oddílem BMX & 4x Team z Brna na pořádání závodů na jejich dráze v Brně-Lískovci. Zklamání z neuskutečnění v Opavě a náročnost přesunu přebily vydařené závody, které si přijelo užít na 187 jezdců z celé Moravy, Čech a Slovenska.
Benjamínek opavského oddílu Hanuš Jandek se ani tentokrát nezalekl svých soupeřů a neznámé dráhy a po vydařené sobotě své umístění mezi neregistrovanými jezdci v neděli ještě vylepšil a cinkl bronz. V kategorii sedmiletých válel v sobotu Teodor Adamec, v neděli jej ve finále vystřídal Vojta Kokošek. Ošklivý pád ve třetí rozjížďce a naražený bok předčasně ukončil výborně rozjetý závod dalšího sedmileťáka Thomase Bilata. V osmičkách bojoval za Opavu Daniel Tesař a nové kolo pokřtil jak finálovou účastí, tak i pádem při podjížděcím manévru v první zatáčce, ten jeho nadějně rozjetou jízdu odsoudil ke konečnému sedmému místu. V neděli si v kategorii B9/10 Tomáš Vícha s trochou bikrosového štěstí vylepšil sobotní semifinálové vyhoření, avšak ani jemu se finálová jízda nevyvedla a na třetí rovince po kolizi a pádu propad ze čtyřky na osmičku. Sobotním tréninkem přišla Opava v kategorii B11/12 o zástupkyni z řad něžného pohlaví Anetku Šamarovou, jež s poraněným prstem pravé ruky „prubla“ brněnskou chirurgii a do závodu nenastoupila. Čest Jantaru tak hájil její týmový kolega Vašek Najser, který po nevydařeném sobotním semifinále v neděli ukázal, že se vyplatí zabojovat i po nevydařeném startu a pádem jeho soupeřů a bystrým manévrem se vyhoupl na stupně vítězů a opavským cinkl další bronz. V kategorii Cruiser nepřekvapuje stále lepšími výkony Michal Kokošek a jeho účast v semifinálových bojích se stává pravidelnou. O stupínek unikl postup Tomáši Víchovi, který si v neděli vzal volno a ujal se role organizátorské. Poslední kategorií, v níž má oddíl své zástupce je kategorie B13/14. Viktorka Adamcová předvedla, že i křehká dívka s přehledem zvládá manuály, pumpování a zavaří nejednomu soupeři. Až na dvě vyjímky z deseti bral Jakub Klement v základních rozjižďkách v obou dnech s přehledem za jedna, což bylo předzvěstí finálových bojů o nejvyšší stupně vítězů. V sobotním finále ztráta pár setin sekundy stačila „jen“ na stříbro. Nedělní adrenalinový finiš by potrápil nejednoho cílového rozhodčího a celou situaci rozřešila technika v podobě čipů na přední vidlici kola a zápis času protnutím cílové čáry.Skvělým výkonem Jakuba mohla Opava slavit letošní první zlato Jantarů a byla to ta nejsladší tečka závodního víkendu v Brně.
Velké poděkování patří všem členům oddílu, bez jejichž usilovné práce by přesun a uspořádání celé akce nebylo možné.DĚKUJEME!

Výsledky MBL Opava: (sobota/neděle)
Neregistrovaní jezdec: Hanuš Jandek 5/3
Licenční jezdci: B7: Teodor Adamec 8/17, Thomas Bilato 10/18, Adam Vícha 17/16, Vojtěch Kokošek 11/10, B8: Daniel Tesař 7/-, B9/10: Tomáš Vícha 14/8, B11/12: Václav Najser 9/4, B13/14: Viktorie Adamcová 20/18, Jakub Klement 2/1, Cruiser 30+: Michal Kokošek 16/11, Tomáš Vícha st. 17/-.

Aktuální novinky a informace

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

10. říjen 2023

Druhý zářijová víkend proběhl 7. a 8. závod Českého poháru, kterého se pro letošní sezónu zhostil Třinec. I přes tropické teploty, které v tuto roční dobu panovaly, předvedli všichni jezdci skvělé výkony. Opavský oddíl přijelo reprezentovat a poprat o nejlepší umístění celkem 13 jezdců.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno