V polovině září bikrosoví nadšenci zažili svůj vrchol sezóny v Benátkách nad Jizerou na závodech Mistrovství České republiky. V sobotu se jel závod jednotlivců a v neděli závod družstev. Na úvod byl slavnostně otevřen nový osmimetrový startovní pahorek, ze kterého závodí jezdci kategorie ELITE a JUNIOR. Po zpěvu hymny se na dráhu rozjeli 3 jezdci a za svými bajky nechali čoudit dýmovnice v barvách trikolory a za jásotu diváků dojeli až do cíle. A závody mohly začít.

Na startovní listině bylo zaregistrováno skoro 400 jezdců z celé republiky s plánem zajet co nejlepší umístění ve své kategorii či přímo získat mistrovský dres ČR. Mitrovské tituly v nejprestižnějších kategoriích si odvezli: v kategorii Junior Women Michaela Hájková z Olympusu Brno, Eliška Bartůňková z Jeseníku v kategorii Elite Women a v kategorii Elite Men vyhrál Mikuláš Nevrkla z B4 Teamu Šumperk.
Také opavský oddíl nasadil 13 licenčních jezdců do boje o medaile. V nejmladší kategorii B6 si přijel odjet svůj první licenční závod Šimon Řehulek a posbíral zde cenné zkušenosti. V kategorii B7 se na start postavili 3 opavští rideři Teodor Adamec, Thomas Bilato a Vojta Kokošek. Z počtu 31 jezdců se podařilo postoupit do finále Vojtovi Kokoškovi, kde i po nevydařeném startu předjel 2 soupeře a domů si dovezl pohár za 6. místo. V nejpočetnější kategorii B8 soupeřilo o titul 42 jezdců. Opavu zde reprezentovali 2 jezdci Jakub Jíra a Daniel Tesař. Oba se probojovali do čtvrtfinálových jízd a Daniel pokračoval i v semifinále, kde si vyjel si 12. místo. Stejného umístění dosáhla v kategorii B11 Anetka Šamarová. V kategorii B9 si svůj druhý závod letošní sezóny přijeli užít dvojčata Vilém a Jáchym Piskořovi, kde si více dařilo Vildovi, který se probojoval do čtvrtfinále. Tam ale bohužel jeho závod skončil a dál nepostoupil. Další opavák Jan Kapler v kategorii B12 si vedl velice dobře, ale v semifinále se nedostal mezi 4 postupující a nakonec to stačilo 10. místo. V nabité kategorii B14 opavské barvy na dresu vezl Jakub Klement. Tomu se podařilo postoupit až do finále, tam ve velmi těžké konkurenci získal nejlepší umístění pro opavský oddíl a to pohár za 4. místo. Také v kategorii Cruiser jsme měli 2 bikery. V kategorii Cruiser Mini se poprvé na 24´palcovém kole postavila na start Viktorie Adamcová a v nabité konkurenci ji postup do finále uteklo o bod a skončila na 9. místě. V kategorii Cruiser 30+ si své síly poměřil Michal Kokošek a ten dojel jedenáctý. V neděli se jel závod družstev. Opava postavila na trať 3.družstva. Nejlépe se dařilo družstvu A, které reprezentovali: Jakub Klement, Jan Kapler, Anetka Šamarová a Vojta Kokošek. V těžké konkurenci 74 družstev skončili na 20.místě.

Celkové výsledky MČR jednotlivců:
B6: Šimon Řehulka 37., B7: Vojtěch Kokošek 6., Teodor Adamec 21,, Thomas Bilato 26., B8: Jakub Jíra 27., Daniel Tesař 12., B9: Vilém Piskoř 27., Jáchym Piskoř 34., B11: Aneta Šamarová 12., B12: Jan Kapler: 10., B13/14: Jakub Klement 4., Cruiser Mini: Viktorie Adamcová 9.,Cruiser 30+: Michal Kokošek 11.

 

Aktuální novinky a informace

22. duben 2024

Benátky nad Jizerou měli tu čest už po druhé pořádat dvojzávod Evropského poháru BMX. 5. -6. kola EP BMX se zúčastnilo přes 900 jezdců z celé Evropy. Opavský oddíl SK JANTAR Opava zde reprezentovalo 9 jezdců a někteří si přivezli cenné kovy.

Číst dále...

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno