Ani v úporných vedrech si 334 závodníků z celé republiky nenechalo ujít 3.- 4. závod Českého poháru BMX na nejmodernější dráze v Česku v Benátkách nad Jizerou. Tato dráha včetně svého SX pahorku pro elitní jezdce, může směle konkurovat evropských drahám pořádajícím závody Evropského poháru BMX. Opavský oddíl SK Jantar vyrazilo reprezentovat 11 jezdců. Ti zde měli velmi těžkou a početnou konkurenci, ale přesto je bylo vidět a nevedli si špatně.

V kategorii B6 nás zastupoval Matěj Kukla, který se oba dny v této nejmladší kategorii dostal do semifinále, kde už byl postup nad jeho zkušenosti a skončil v sobotu na 16.místě. V neděli si polepšil a dojel třináctý. Další úspěchy jsme měli v kategorii B9, kde naše barvy hájili 3 jezdci. Do semifinálových jízd oba dny postoupili dva z nich: Thomas Bilato a Vojtěch Kokošek. V sobotu se Vojtovi podařil i postup do finále a dojel na 5.místě. V neděli už byla únava znát a postup do finálové jízdy nepovedl ani jednomu z nich. V kategorii B12 si výborně vedl po dlouhé pauze Adam Peterek, který se celé jaro potýkal se zdravotními problémy. Bylo vidět, že se na závody těšil a nebyl pro něj žádný problém postoupit až do finále. V sobotu si dojel pro stříbro a v neděli pak pro bronz. Také v kategorii B15/16 bylo na co koukat. Opavu zde reprezentovali Jakub Klement a Robin Peterek. Robin předvedl svůj stabilní výkon a přes čtvrtfinále se probojoval do semifinálových jízd. Tam už byl postup nad jeho síly a skončil v sobotu na 14.místě a v neděli na místě patnáctém. Jakub Klement, který podává výborné výkony i na evropských závodech se tentokrát pasoval s technickými problémy se svým bikem. To se mu v sobotu stalo osudným, kolo ho zklamalo v semifinálové jízdě, ze které nepostoupil a skončil patnáctý. Další problémy na kole se objevily i v neděli naštěstí v základní rozjížďce. Po dalším servise, kdy už se jeho fanoušci začali modlit, aby se nic dalšího nestalo, Kuba s přehledem postoupil až do finále, kde vyrazil ze startovní rampy jako první a s přehledem ujel svým soupeřů o celou rovinku a zaslouženě si dojel pro zlato. I v mužské kategorii Cruiser jsme měli svého zástupce Michala Kokoška, ten se oba dny probojoval do semifinále, kde skončil v sobotu na 13.místě a v neděli si o stupínek polepšil.

Celkové umístění (sobota/neděle)
B6: Matěj Kukla 16./13., B8: Šimon Řehulka 23./22., B9: Vojtěch Kokošek 5./13., Thomas Bilato 16./12., Adam Kukla 22./22., B11: Adam Peterek 2./3., B12: Alexander Botos 23./20., B13/14: Aneta Šamarová 33./30., B15/16: Jakub Klement 15./1., Robin Peterek 14./15., Cruiser: Michal Kokošek 13./12.

 

Aktuální novinky a informace

22. duben 2024

Benátky nad Jizerou měli tu čest už po druhé pořádat dvojzávod Evropského poháru BMX. 5. -6. kola EP BMX se zúčastnilo přes 900 jezdců z celé Evropy. Opavský oddíl SK JANTAR Opava zde reprezentovalo 9 jezdců a někteří si přivezli cenné kovy.

Číst dále...

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno