V polovině dubna se konal první dvojzávod Českého poháru v Praze Bohnicích. Závodů se zúčastnilo celkem 320 závodníků, 7 z nich bylo z Opavy. Víkendu předcházelo deštivé počasí, proto na oba závody byla uzavřena profisekce a naši reprezentanti museli jet společně na dráze pro kategorii Challenge.



V sobotu v kategorii B8 závodila Zoe Hanáková, která se probojovala do čtvrtfinále, kde dojela šestá, tedy celkově 23.místo. Filip Bednařík byl ještě o něco lepší, zvládl se přes čtvrtko dostat až do semifinále. Tam po zavíračce v první zatáčce dojel také šestý a bral 11.místo.V kategorii B10 závodili Elisabeth Botos a Teodor Adamec, který si třikrát v rozjížďkách vyjel 5. pozici, ale ani tak to nestačilo na postup do semifinálových bojů.
Třikrát sedmou příčku v rozjížďkách si do výsledků zapsali i Alexander Botos v kategorii B13/14 a Viktorie Adamcová v kategorii B15/16. Naše reprezentační želízko v ohni, Jakub Klement, ve spojené kategorii Junior/Elite Men postoupil s přehledem do finále, kde měl parádní start, skvěle projel zatáčka, ale pak se bohužel nechal vytlačit z dráhy a skončil na 8.místě.



V neděli Filip Bednařík proplul základními rozjížďkami kategorie B8 do čtvrtfinále, které projel zkušeně na druhém místě do semifinále. Tam ale smolně zvolil venkovní stopu a zůstalo mu nestupující 5. místo. Celkově skončil jedenáctý. I Zoe Hanáková v této kategorii jezdila parádní rozjížďky, ale tíha zodpovědnosti ve čtvrtfinále na ní byla moc velká a do semifinále se už bohužel neprobojovala.
Teodor Adamec začal závody kategorie B10 lehkým crashem. Po něm mu to už tak nejelo a skončil celkově na 24. místě. Hned za ním na 25.místě skončila jeho spolubojovnice Elisabeth Botos.
Její bratr Alexander Botos nechtěl nikomu v kategorii B13/14 ukázat svá záda a tak se slibem, že brzy naopak bude svá záda ukazovat všem, nabíral po rozjížďkách síly na tribuně.
Viktorie Adamcová v kategorii 15/16 dojela jako včera třikrát sedmá což jí vyřadilo z dalších bojů.
Jakub Klement, náš Junior Elite Men lítal dráhou nádherně na pozicích 2/2/3 a zajistil si jako jediný opavák finálovou účast. Ve finále jsme viděli boj loket na loket od začátku až do cíle, kde parádním třetím místem zajistil Opavě bronz.

Celkové pořadí ČP Praha Bohnice(so/ne):
B8: Filip Bednařík 11./ 11., Zoe Hanáková 23./ 23., B10: Teodor Adamec 19./24., Elizabeth Botos 22./25., B13/14: Alexander Botos 35./38., B15/16: Viktorie Adamcová 38./34. Junior Men: Jakub Klement 8./3.

Aktuální novinky a informace

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

10. říjen 2023

Druhý zářijová víkend proběhl 7. a 8. závod Českého poháru, kterého se pro letošní sezónu zhostil Třinec. I přes tropické teploty, které v tuto roční dobu panovaly, předvedli všichni jezdci skvělé výkony. Opavský oddíl přijelo reprezentovat a poprat o nejlepší umístění celkem 13 jezdců.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno