Předposlední dubnový víkend patřil prvnímu dvojzávodu Moravské ligy, který se konal na specifické a nově upravené dráze v lomu v Zábřehu na Moravě. Závod byl spojený se závodem Slovenského poháru a tak jsme zavzpomínali na léta před rokem 1992, kdy jsme byli Československo. Z Opavy přijelo poměřit své síly 20 závodníků. V sobotu se na start postavilo celkem 226 riderů, v neděli ještě o 16 víc.


V kategorii příchozích do 6 let Opavu reprezentovala Matylda Kudličková, která oba dny jezdila na špici a vyjela si dvakrát 2. místo. V kategorii 7/8letých příchozích jel Jan Vavruša, který si v sobotní premiéře oťukával soupeře, to mu vyneslo 5. flek a v neděli už bez zábran sahal po vyšších příčkách a to se podařilo a skončil druhý. S ním v kategorii v sobotu závodil další opavák Vojtěch Kuběj, který si vyjel 3. místo. V kategorii příchozích B9/10 nás reprezentovali 2 jezdci. Mikuláš Kudlička sice v sobotu dojel na nešťastné bramborové čtvrté pozici, ale v neděli díky své dravosti vybojoval stříbrnou placku. Druhý v této kategorii Sebastián Skupina, v sobotu dojel šestý a v neděli ještě lepším výkonem získal 4. místo. V neděli jel s nimi svůj první závod nováček Alexandr Žídek, který se teprve rozkoukával a skončil na 13. místě.
Registrovaných závodníků jsme z Opavy měli čtrnáct.
V B7 nás reprezentoval Dominik Francek, v sobotu dojel pátý, v neděli si o dvě příčky pohoršil a dojel sedmý. Ve stejné kategorii závodil i Štěpán Piskoř, který se v sobotu probojoval do finále, ve kde dojel osmý, v neděli to na finále nestačilo a končil na 12.místě. V kategorii B8 závodila Zoe Hanáková, oba dny se dostala až do finále. V sobotu z toho bylo 6. místo, v neděli jezdila o dost lépe, bohužel ve finále zvolila nešťastně stopu a zůstala na ní 7. příčka. Její vrstevník Filip Bednařík jezdil v sobotu všechny jízdy první, ale po pádu ve finále dojel sedmý. V B10 nastoupil celý opavský čtyřlístek a jak to tak bývá skončilo to 50:50. Teodor Adamec (23./26.místo) jezdil tentokrát s Elisabeth Botos (24./24.místo) spíše vzadu a ani jeden z nich neprošel tvrdým sítem základních rozjížděk. Na rozdíl od dravého Thomase Bilata, kterému trať v Zábřehu seděla perfektně a vyjel si v sobotu 5. příčku a v neděli ji ještě o jednu vylepšil a dojel čtvrtý. Vojtěchovi Kokoškovi nevyšlo v sobotu semifinále a celkově skončil devátý, ale v neděli si to pohlídal a ve finále bral šestý flek. V kategorii B12 jsem měli dvojčata Piskořovi a že jsou dvojčata dokonale potvrdili v sobotu, kdy s totožným zápisem jízd a shodným počtem bodů brali dělené 17./18.místo. V neděli si vyjeli účast v semifinále, Jáchym dojel třináctý, Vilém ho ještě trumfnul a končil na 11. místě. V této kategorii Tomáš Vícha jezdil na špici, v sobotu ho bohužel vyřadil pád v semifinále a obsadil až 15. příčku. V neděli jezdil s větší rozvahou, celkově skončil na 10. místě. V kategorii B13/14 nám v sobotu udělala radost svým výkonem Aneta Šamarová, která jako jediná mezi licenčními jezdci skončila na bedně a přivezla si bronz. Spolu s ní v této kategorii závodil Alexander Botos, který předváděl oba dny agresivní jízdu. Ikdyž mladší v kategorii dostal se až do semifinále a skončil oba dny šestnáctý. Naše reprezentantka Viktorie Adamcová předváděla celý víkend v kategorii 15/16 moc pěkné starty ale na druhou půli už síly nestačily. Sobota 22. a neděle 17.místo. V kategorii Cruiser za Opavu jel Michal Kokošek. Oba dny se probojoval do semifinále, ale dál už se mu nedařilo. V sobotu skončil na jedenáctém a v neděli na 9.místě.

Výsledky MBL Zábřeh (sobota/neděle):
Nelicenční 6: Matylda Kudličková 2./2., Nelicenční 7/8: Jan Vavruša 5./2., Vojtěch Kuběj 3./-, Nelicenční 9/10: Mikuláš Kudlička 4./2., Sebastián Skupina 6./4., Alexandr Žídek -/13.
Licenční: B7: Dominik Francek 5./7., Štěpán Piskoř 8./12., B8: Zoe Hanáková 6./7., Filip Bednářík 7./-. B10: Thomas Bilato 5./4., Vojtěch Kokošek 9./6., Teodor Adamec 23./26., Elisabeth Botos 24./24., B12: Alexandr Botos 16./16., Jáchym Piskoř 17./13., Vilém Piskoř 17./11., Tomáš Vícha 15./10., B13/1: Aneta Šamarová 3./-, B15/16: Viktorie Adamcová 22./17., Cruiser: Michal Kokošek 11./9.

 

Aktuální novinky a informace

22. duben 2024

Benátky nad Jizerou měli tu čest už po druhé pořádat dvojzávod Evropského poháru BMX. 5. -6. kola EP BMX se zúčastnilo přes 900 jezdců z celé Evropy. Opavský oddíl SK JANTAR Opava zde reprezentovalo 9 jezdců a někteří si přivezli cenné kovy.

Číst dále...

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno