Ani o prázdninách jezdci bikrosu nezahálí. Přestože v České republice je pauza mezi závody, tak za hranicemi se jeli dva největší závody sezóny. V červenci to bylo Mistrovství Evropy BMX ve francouzském Besancon a v srpnu se konal největší cyklistický svátek Mistrovství světa ve skotském Glasgow. Mezi jednotlivými cyklistickými disciplínami samozřejmě nemohl chybět i bikros.

Na MS v Glasgow měla i Česká republika své reprezentanty a z Opavy zde poměřil své síly se závodníky z celého světa dvanáctiletý jezdec Adam Peterek. Ten dokonce závodil ve dvou kategoriích. V kategorii Boys 12 na klasických 20´´palcových kolech, ale také v kategorii Cruiser Boys 12 & U, ve které se jezdí na 24´´palcových kolech. Svou účast na MS odstartoval v kategorii Cruiser Boys 12 & U, kde se s přehledem dostal do finálové osmičky. Ve finálové jízdě bravurně odstartoval a soupeři už mohli jen sledovat ze zadních pozic, jak si dojíždí pro titul Mistra světa. O dva dny později ho čekal závod v kategorii Boys 12, kde byl odhodlán svůj triumf zopakovat. I v této kategorii se Adam dokázal opět probojovat do finálové jízdy, kde ho ovšem po startu potkala nepříjemnost v podobě kolize s dalšími závodníky, kteří neudrželi rovnováhu a při skoku spadli před Adama, ten se jim ve vysoké rychlosti již nestihl vyhnout a poroučel se také k zemi. I přesto dokázal rychle znovu nasednout na svůj bike a dojet si pro skvělé 5.místo. Adam má letos velice úspěšnou sezónu, kromě titulu Mistra světa si v červenci vybojoval titul Mistra České republiky v kategorii Boys 12. Pro opavský BMX oddíl SK JANTAR Opava, tak Adam vybojoval historicky úspěch, za což mu patří velké díky.

Chcete vidět Mistra světa v akci? Přijďte se podívat o víkendu 23.-24.9.2023 na BMX dráhu v Opavě v Městských sadech a přijďte povzbudit opavské jezdce.

Aktuální novinky a informace

22. duben 2024

Benátky nad Jizerou měli tu čest už po druhé pořádat dvojzávod Evropského poháru BMX. 5. -6. kola EP BMX se zúčastnilo přes 900 jezdců z celé Evropy. Opavský oddíl SK JANTAR Opava zde reprezentovalo 9 jezdců a někteří si přivezli cenné kovy.

Číst dále...

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno