Po dvou letech se Bikrosklub Jeseník znovu zhostil možnosti upořádat 3. a 4. kolo Moravské bikrosové ligy. Po 14denním odpočinku se do boje o poháry zaregistrovalo 175 jezdců z Čech, Moravy i Německa. I opavský bikrosový oddíl SK Jantar vyslal poměřit své síly 17 závodníků.

Mezi nelicečními jezdci v kategorii nejmladších se poprvé rozhodl závodit pětiletý Štěpán Piskoř. V překonávání hrbolaté dráhy byl úspěšný a dojel až do finále, kde skončil na 5. místě. Spolu s ním si finálovou jízdu zajela i Matylda Kudličková. Ta skončila na bedně s bronzovým pohárem. Další úspěch Opava zažila mezi licečními závodníky a to v kategorii B8: tam se do finále prosadili Thomas Bilato a Vojtěch Kokošek. Thomas skončil jako osmý a Vojta si vyjel bronzový pohár. Dobře našlápnuto měl v kategorii B10 i Tomáš Vícha, který ve finále vyrazil z rampy v čele závodníků, ale bohužel na prvním skoku špatně dopadl a dojel osmý. V kategorii 24palcových kol Cruiser jsme měli dalšího nováčka v závodním poli, trenéra opavských riderů Petra Pechníka. Ten spolu se svými dvěma oddílovými kolegy proháněl mezi ostatními borci velice úspěšně. Jediný postoupil do finále a dojel na 6. místě. Nejlépe z opavských si v sobotu vedl v kategorii B15/16 Jakub Klement. Ten nenechal nic náhodě a ve 4 rozjížďkách z  5, stejně tak i ve finále projel cílem jako první a získal zlato.

V neděli po ranních bouřkách a přívalových deštích vypadala bikrosová dráha v Jeseníku spíš jako ring pro zápas v bahně. Pořadatelé ale nelenili dráhu, vysušili a nedělní 4. kolo MBL mohlo odstartovat. Na svůj první závod dorazil i přes nepřízeň počasí další pětiletý borec Dominik Francek. Spolu se Štěpánem Piskořem šlapali jako o život a vyplatilo se to. Štěpán Piskoř si polepšil a skončil na stupních vítězů na 3. místě a Dominik si ze svého 1. závodu odvezl pohár za 5. místo. Svůj první závod si také přijeli vyzkoušet sourozenci Elisabeth a Alexandr Botosovi. Lépe si vedl Alex, který skončil ve své kategorii starších nelicečních na 2. místě. V licenčních jezdcích si svoje skóre oproti sobotě vylepšila v kategorii B6 Zoe Hanáková. Ta ve finálovém boji získala místo šesté. V kategorii B7 se nejlépe dařilo Šimonovi Řehulkovi, stejně jako Danielovi Tesařovi v kategorii B9. Oba jeli finále a dojeli osmí. V kategorii B8 obhájil své sobotní 3. místo Vojta Kokošek. V kategorii B12 jsme mohli ve finále vidět i Anetu Šamarovou, která dojela na 6. místě. Také v kategorii Cruiser si naši jezdci oproti sobotě polepšili. Michal Kokošek získal stříbro a Petr Pechník skončil na místě čtvrtém.

Výsledky MBL Jeseník : (sobota/neděle):

Nelicenční: Štěpán Piskoř 5./3., Dominik Francek -/4., Matylda Kudličková 3./-, Mikuláš Kudlička 14./-, Alexandr Botos -/2., Elisabeth Botos -/14, B6: Tomáš Elbl 12./-,  Zoe Hanáková 9./6., B7: Hanuš Jandek 12./-, Šimon Řehulka 13./8., B8: Vojtěch Kokošek 3./3., Thomas Bilato 8./ 9., B9, Daniel Tesař 13./8., B10: Tomáš Vícha  8./-.,  Jáchym Piskoř  14./8., Vilém Piskoř 9./6., B11/B12: Aneta Šamarová -./6., B15/16: Jakub Klement 1./ -., Cruiser: Michal Kokošek 9./ 2., Tomáš Vícha st. 14./-, Petr Pechník 6./4.

Aktuální novinky a informace

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

10. říjen 2023

Druhý zářijová víkend proběhl 7. a 8. závod Českého poháru, kterého se pro letošní sezónu zhostil Třinec. I přes tropické teploty, které v tuto roční dobu panovaly, předvedli všichni jezdci skvělé výkony. Opavský oddíl přijelo reprezentovat a poprat o nejlepší umístění celkem 13 jezdců.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno