Po 3 letech se znovu sešli bikrosoví nadšenci a závodníci v přerovských lagunách na 9.-10. závodě Moravské bikrosové ligy. Dráha byla připravena v perfektním stavu a celý víkend si zde užilo skoro 160 jezdců. Z Opavy jsme zde mohli vidět závodit 13 jezdců. Mezi nimi jsme měli hned 3 nováčky, kteří se poprvé postavili do závodní rampy, aby poměřili svoje schopnosti se soupeři.

V kategorii nejmladších nelicenčních jezdců do 6 let se v obou závodních dnech dařilo Dominikovi Franckovi. Ve vyrovnaném souboji si v sobotu odnášel 2. místo a v neděli po neskutečném boji na poslední rovince si dojel pro zlato. V další kategorii nelicenčních jezdců 7/8 let jsme mohli v sobotu vidět Jana Eszlera a Vojtěcha Kuběje, který si přišel bikrosové závodění vyzkoušet poprvé. Honza se probojoval až do finále, kde skončil osmý. Vojta skončil na 9.místě. Ještě větší úspěch v neděli v této kategorii měl další nováček Maxim Stein, který se ve svém 1. závodě dojel pro stříbrný pohár. Nedělního závodu se v této kategorii zúčastnil také Tomáš Elbl a vybojoval 9.příčku. Kategorii B7 obhajovala oddíl jediná opavská dívka Zoe Hanáková, která se v sobotu umístila na 12.pozici a v neděli bohužel sestoupila na místo čtrnácté. V kategorii B8 v sobotu jsme mohli vidět Šimona Řehulku, který obsadil celkovou 12.pozici. V početnější kategorii B9 oddíl opavské barvy hájili celkem 3 jezdci. Nejlépe si v obou dnech vedl Vojtěch Kokošek, který ve finálových jízdách bojoval až do poslední chvíle o stupně nejvyšší a vyšlapal si bronz. Stabilní výkon také převedl jeho týmový kolega Thomas Bilato, v sobotu nebyl spokojen se svým 10. místem, tak do nedělního závodu dal všechno a podařilo se mu dostal do finále, kde zabodoval a vyjel si 5.místo. Třetí z kategorie devítiletých Adam Kukla závodil pouze v sobotu, kde skončil na 14.místě. Kategorie B11/12 byla zastoupena Tomášem Víchou, kterému se dařilo lépe až v nedělním závodě. V sobotu obsadil 15.místo a v neděli se probojoval do finále, kde po nevydařeném startu dojel jako osmý. V kategorii Cruiser oddíl standardně reprezentoval Michal Kokošek. V obou dnech se dostal do finále, kde v sobotu skončil na 4. místě a v neděli na 5. místě. Ve stejné kategorii v neděli poprvé startoval další nováček Rostislav Francek. Ten si zkusil svůj 1.závod mezi protřelými borci a jen těsně nepostoupil do finále a skončil na 9.místě.

Celkové umístění (sobota/neděle):

Nelicenční 6: Dominik Francek 2./1., Nelicenční 7/8: Tomáš Elbl -/9., Jan Eszler 8./-, Vojtěch Kuběj 9./-, Maxim Stein -/2., B7: Zoe Hanáková 12./14. B8: Šimon Řehulka 12./-, B9: Thomas Bilato 10./5., Vojtěch Kokošek 3./3., Adam Kukla 14./-, B11/12: Tomáš Vícha 15./8., Cruiser: Michal Kokošek 4./5., Rostislav Francek -/9.

Aktuální novinky a informace

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

10. říjen 2023

Druhý zářijová víkend proběhl 7. a 8. závod Českého poháru, kterého se pro letošní sezónu zhostil Třinec. I přes tropické teploty, které v tuto roční dobu panovaly, předvedli všichni jezdci skvělé výkony. Opavský oddíl přijelo reprezentovat a poprat o nejlepší umístění celkem 13 jezdců.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno