Do prosluněných Míkovic se vydalo 16 opavských závodníků. Na start se během obou dnů postavilo téměř 200 bikrosařů z celé Moravy. Pro opavské jezdce to byl víkend úspěšný a odvezli si 14 finálových účastí a 7 pódiových umístění.

Za neregistrované mladší závodníky byl na startu Jan Vavruša, který si vyzkoušel, jaké je to jezdit v čele. V sobotu z toho bylo čtvrté místo, v neděli výsledek ještě vylepšil a dojel druhý.
Za starší nelicenční jezdce závodil Sebastian Skupina, který se rozhodl, že bude mít celý víkend ve znamení trojek, takže bronzově to cinklo oba dny i ve finále.
V kategorii sedmiletých registrovaných závodníků byl Dominik Francek, který v sobotu dojel těsně za svým týmovým kolegou Matějem Kuklou na 5.místě, Matěj tedy čtvrtý a v neděli díky skvělému finiši na cílové rovince své umístění dotáhl ještě výš, na třetí místo. Třetím opavským závodníkem v této kategorii byl Štěpán Piskoř, který ve finále dojel sedmý.
Mezi osmiletými závodníky byl Filip Bednařík, který si po vyvedených rozjížďkách věřil na vítězství. V sobotu však z toho, po nepovedeném startu, byla druhá příčka, v neděli si to pohlídal a čistým zápisem dojel až do finále a závod vyhrál. S ním jezdila i Zoe Hanáková, která si vybojovala účast ve finále a dohoupala se na osmé příčce, v neděli to po pádu v první rozjížďce na finále nestačilo a dojela 10.
Devítiletý Šimon Řehulka dojel jak v sobotu, tak v neděli, na 14.místě.
Nejpočetnější byla skupina desetiletých, v té měla Opava nasazeno hned pět riderů. Thomas Bilato kraloval této kategorii a ve všech rozjížďkách i v semifinále po oba dny dojel vždy první, v nejdůležitější finálové jízdě v sobotu však trefil rampu a bral stříbro, v neděli ho v jízdě za zlatem zastavil pád a dojel sedmý. Zklamaný z Míkovic odjížděl i Vojtěch Kokošek, v sobotu kvůli zbytečné chybě v semifinále spadl a v neděli dojel na prvním nepostupovém místě, celkově 9. Semifinálem skončil sobotní závod i pro Adama Kuklu, když před ním ve třetí zatáčce spadl závodník, a tím bylo po nadějích, obsadil 13. místo. V neděli, jen kvůli horšímu času poslední jízdy, na semifinále nedosáhl a skončil 17. Poslední dva, Teodor Adamec a Elizabeth Botos, o víkendu z rozjížděk nepostoupili.
V kategorii dvanáctiletých skončil Jáchym Piskoř v sobotu dvanáctý, v neděli mu to jelo lépe a dokončil na 11.místě. Jeho spolujezdec Tomáš Vícha se pral s několika pády v průběhu závodu, vždy ale dokázal pokračovat a dostat se až do finále, kde manuály protkanou jízdou pohlídal 4. příčku v sobotu, v neděli dojel pátý. Alexandr Botos se v kategorii 13/14 svým sobotním 9. místem do finále jen těsně nedostal, v neděli po parádně provedeném parakotoulu přes řídítka jistil 12 příčku. Pole uzavírala nejstarší závodnice Viktorie Adamcová v kategorii 15/16, která na novém biku vyjela semifinálovou účast. Tam ji z postupující příčky v první zatáčce narušil plánovanou trajektorii padající soupeř a bylo z toho sobotní 13.místo, které v neděli dokázala vylepšit a dojet jedenáctá. Ted už se všichni soustředí na Evropský pohár BMX , který se koná příští víkend v Benátkách nad Jizerou. Přihlášeno je téměř tisíc jezdců, Opavu bude reprezentovat 15 závodníků.

Výsledky MBL Míkovice (sobota/neděle):
Nelicenční 7/8: Jan Vavruša 4./3., nelicenční 9/10: Sebastian Skupina 3./3.
Licenční: B7: Dominik Francek 5./-, Matěj Kukla 4./3., Štěpán Piskoř -/7., B8: Filip Bednařík 2./1., Zoe Hanáková 8./10., B9: Šimon Řehulka 14./14., B10: Teodor Adamec 22./21., Thomas Bilato 2./7., Elizabeth Botos 24./24., Vojtěch Kokošek 15./9., Adam Kukla 13/17., B12: Jáchym Piskoř 12./11., Tomáš Vícha 4./5., B13/14: Alexandr Botos 9./12., B15/16: Viktorie Adamcová 13./11.

Aktuální novinky a informace

22. duben 2024

Benátky nad Jizerou měli tu čest už po druhé pořádat dvojzávod Evropského poháru BMX. 5. -6. kola EP BMX se zúčastnilo přes 900 jezdců z celé Evropy. Opavský oddíl SK JANTAR Opava zde reprezentovalo 9 jezdců a někteří si přivezli cenné kovy.

Číst dále...

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno