Předposlední květnový víkend se v Pardubicích konal velký bikrosový závod, kdy Český pohár byl současně závodem UCI kategorie C1, což znamená, že si jezdci v elitních a juniorských kategoriích vyjížděli body pro kvalifikaci na nadcházející Olympijské hry v Tokiu 2020. Pardubičtí pořadatelé nenechali nic náhodě a připravili dráhu i zázemí na výbornou, zajistili slunečné počasí a nechyběla ani tribuna pro diváky podél celé trati, kdy třešničkou na dortu byla velkoplošná obrazovka s aktuálními záběry a výsledky rozjížděk.

 

Z celkového počtu 665 závodníků byla i hojná mezinárodní účast a tím přibyla i velká konkurence. Opavští závodníci zatím do elitních kategorií nedorostli, ale bojovali ve svých challenge kategoriích a některé bylo viděl i ve velkém finále. Nejlépe se vedlo v kategorii Boys 6 Vojtěchovi Kokoškovi, který si v sobotu vyjel jako jediný opavský závodník postavení na bedně a krásné třetí místo, v neděli téměř potvrdil svůj skvělý výsledek a dojel čtvrtý, Teodor Adamec, který závodí s ním v kategorii, byl v sobotu první nepostupující a na fotofiniš končil devátý, v neděli se do velkého finále dostal, ale po nevydařeném startu dojel na 8. místě. Těsně před branami finále skončil i dravý Daniel Tesař v kategorii B7, v sobotu dojel 11, v neděli se mu podařilo výsledek vylepšit na devátou příčku, Jakub Jíra se v sobotu neprobojoval ze základních rozjížděk v neděli se posunul na 15. příčku. V kategorii o rok starších závodníku neskutečně bojoval Tomáš Vícha, který od první rozjížďky předváděl krásné polety na prvním skoku a ty mu přinesly 6. místo, v neděli se mu nevyhnul pád v semifinále a končil jedenáctý, klukům Jáchymovi a Vilémovi Piskořům se nepodařilo ve velké konkurenci probojovat do semifinále. Vašek Najser předváděl v kategorii desetiletých stabilní špičkové výsledky a dojížděl na špici, nechyběl v žádném velkém finále, ale bedna, kterou si za výkony zasloužil mu bohužel po nevydařeném startu o fous utekla, s ním v kategorii závodila Aneta Šamarová, ta v sobotu bojovala v semifinále, v neděli zůstala v základních rozjížďkách, stejně jako Jan Kapler v kategorii B11 a Viktorie Adamcová v kategorii B12. Jakub Klement v nabité konkurenci kategorie B13 v sobotu nepostoupil do finále, ale v neděli už nenechal nic náhodě a potvrdil své místo ve finálové osmičce šestým místem. Po celý víkend byli napříč startovním polem vidět zahraniční jezdci, ale ani tak se naši opavští bikrosaři neztratili. Velké díky patří všem našim závodníkům a ostatním jezdcům, že nám divákům připravili velkou podívanou a závody evropských parametrů.
Výsledky: sobota/neděle
B6: Teodor Adamec 9./8., Vojtěch Kokošek 3./4., B7: Jakub Jíra 25./15., Daniel Tesař 11./9., B8: Jachym Piskoř 31./20., Vilém Piskoř 38./27., Tomáš Vícha 6./11., B10: Václav Najser 5./5., Aneta Šamarová 12./23. B11: Jan Kapler 19./17 B12: Viktorie Adamcová 22./22. B13: Jakub Klement 15./6.

Linda Adamcová
FOTO 1: Opavští benjamínci – opavská nadějě, zleva Vilém Piskoř, Vojtěch Kokošek, Daniel Tesař, Teodor Adamec, Jáchym Piskoř a Jakub Jíra
FOTO 2: Skvělý Vojtěch Kokošek, uprostřed v oranžovém dresu ve své rozjížďce, kde nechá všechny za zády
FOTO 3: Boys 6, vlevo Teodor Adamec, vpravo Vojtěch Kokošek – kluci závodili jako o duši
FOTO 4:Neohrožný letec Václav Najser
FOTO 5: Bojovný Tomáš Vícha na čele rozjížďky

Aktuální novinky a informace

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

10. říjen 2023

Druhý zářijová víkend proběhl 7. a 8. závod Českého poháru, kterého se pro letošní sezónu zhostil Třinec. I přes tropické teploty, které v tuto roční dobu panovaly, předvedli všichni jezdci skvělé výkony. Opavský oddíl přijelo reprezentovat a poprat o nejlepší umístění celkem 13 jezdců.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno