Navzdory zákazu pořádání závodů BMX v ČR, se závodníci opavského oddílu SK JANTAR Opava rozjeli hájit naše barvy za hranice naší republiky. První povolené závody, kterých se zúčastnili, se konaly v italské Veroně a další pod Tatrami ve slovenském Liptovském Mikuláši.

Do Itálie na EP BMX ve Veroně se vydali sourozenci Robin a Adam Peterkovi.  V sobotním závodě starší Robin Peterek bojoval v kategorii B15/16, kde je konkurence velice těžká a bohužel nepostoupil ze základních rozjížděk. Musel se spokojit s umístěním v 1. polovině výsledkové listiny. Jeho bratru Adamovi Peterkovi se v kategorii B10 dařilo lépe. Všechny rozjížďky dojížděl jako první, dále postoupil, jak ze čtvrtfinále, tak ze semifinále. Ve finálové jízdě lehce znervózněl, i přesto skončil na krásném 6. místě. V neděli oba zopakovali stejný výkon. Adam znovu obhájil 6. místo.

Druhá skupina závodníků se vypravila o týden později na Slovensko, rozdat si to s dalšími borci na SP BMX  a MTB v Liptovském Mikuláši. V sobotním závodě v kategorii nejmenších jezdců B5/6 měl svoji premiéru mezi licenčními jezdci Tomáš Elbl, který jak v sobotu, tak v neděli dojel jako dvanáctý. V nejpočetnější kategorii závodu B7/8 ukázal, co v něm je Vojta Kokošek. V obou závodech se propracoval až do finále, kde získal v sobotu stříbrný a neděli bronzový pohár. V sobotu v této kategorii závodil také další nový licenční jezdec opavského oddílu Hanuš Jandek, který si určitě odvezl cenné zkušenosti a v celkovém pořadí se zapsal na 25. místo. V kategorii B15/16 jsme mohli vidět ostříleného borce Jakuba Klementa, který v sobotu zaspal na startu, ale přesto bral bronz. V neděli si spravil chuť a svým soupeřům ve finále ukázal záda a dojel si pro zlato. V kategorii Cruiser si svou formu dále vylaďuje Michal Kokošek, který oba dva dny postoupil do finále. V sobotu se umístil na 8. místě, ale v neděli svůj výkon vylepšil a skončil jako pátý v pořadí.

Výsledky EP Verona: (sobota/neděle):

B 10: Adam Peterek 6./6., B 15/16: Robin Peterek 33./33.

Výsledky SP Liptovský Mikuláš: (sobota/neděle):

B 5/6: Tomáš Elbl 12./12., B7/8: Vojtěch Kokošek 2./3., Hanuš Jandek 25./-, B15/16: Jakub Klement 3./1., Cruiser: Michal Kokošek 8./5.

Aktuální novinky a informace

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

10. říjen 2023

Druhý zářijová víkend proběhl 7. a 8. závod Českého poháru, kterého se pro letošní sezónu zhostil Třinec. I přes tropické teploty, které v tuto roční dobu panovaly, předvedli všichni jezdci skvělé výkony. Opavský oddíl přijelo reprezentovat a poprat o nejlepší umístění celkem 13 jezdců.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno