Po dlouhém čekání na povolení závodit, se konečně v polovině června uskutečnily 1.závody BMX v Pardubicích. V sobotu se jel Kontrolní závod reprezentace „Středoevropský pohár“ a v neděli závod „O štít města Pardubice“. 

Všichni jezdci už byli nedočkaví na první závody, a to bylo vidět i v počtu přihlášených jezdců. Do Pardubic dorazili v rekordním počtu 350 jezdců. Kategorie byly nabité hlavně u mladší jezdců, kde v kategorii B7/8 a B9/10 se přihlásilo přes 60 jezdců a tyto závodníky čekali i čtvrtfinálové boje. Z Opavy přijelo poměřit své síly 11 jezdců. V sobotu zahájili svůj boj o stupínky v kategorii B7/8 čtyři opavští rideři.

Nejmladší z nich Šimon Řehulka se s velmi technicky náročnou tratí pardubického oddílu pral statečně, ale proti ostříleným a o rok starším jezdcům neměl šanci a skončil v základních rozjížďkách. Zkušení jezdci Opavy v této kategorii Teodor Adamec, Thomas Bilato a Vojta Kokošek bojovali statečně, a kromě Thomase postoupili ze základních rozjížděk. Teo Adamec si zajel čtvrtfinále, ale po nepovedeném startu dál nepostoupil a celkově bral devatenáctý flek. Vojta Kokošek se probojoval až do finále, ale tam už mu štěstí nepřálo a skončil na 7. místě. V kategorii B11/12 nás reprezentovala Aneta Šamarová, která si zde poprvé vyzkoušela přestavěnou pardubickou dráhu a skončila v základních rozjížďkách. Stejně tak i Viktorie Adamcová v kategorii B13/14. V kategorii B15/16 své bikrosové umění ukazovala opavská stálice Jakub Klement, který v rozjížďkách všem soupeřům ukazoval svoje záda a dojížděl první.  Dál se postupně probojoval až do finále. Ve finálové jízdě se po startu tlačil na první pozici, kde bohužel v 1. zatáčce neudržel svůj bike pod kontrolou a při pádu přibral ještě 2 další jezdce. O zlato se tak připravil. Škoda, nakonec z to bylo 7. místo. V kategorii B17+ poprvé reprezentoval opavský oddíl Marek Kudr, jehož účast v závodě byla pro oddíl velkým přínosem. Získal nejlepší umístění z našich jezdců v sobotním klání a to 5. místo. V kategorii Cruiser 40+ svoje zkušenosti sbíral Michal Kokošek, který bojoval v konkurenci 21 jezdců v základních rozjížďkách, ze kterých nakonec nepostoupil do dalších bojů. 

V neděli se našim závodníkům, po sobotním načerpání praktických znalostí o pardubické dráze, jezdilo s větším klidem. I tak přes velkou konkurenci českých borců cenné trofeje domů nevezli. Postup do finále zvládl jen Jakub Klement. Ve finálové jízdě ho ale přemohla nervozita na startu, trefil rampu a vyrazil na dráhu jako poslední. Své soupeře už nedohnal a dojel jako osmý. Do semifinálových jízd se probojovali Anetka Šamarová, Teodor Adamec a Vojta Kokošek, ale žádnému z nich se nepodařilo postoupit dál.

Výsledky Pardubice: (sobota/neděle):

B7/8: Vojtěch Kokošek 7./ 9., Teodor Adamec 19./ 14., Thomas Bilato 33./ 28., Šimon Řehulka 62./53., B11/12: Aneta Šamarová 18./ 13., B13/14: Viktorie Adamcová 35./ 19., B15/16: Jakub Klement 7./ 8., B17+: Marek Kudr 5./-, Cruiser: Michal Kokošek 19./ 11.

Aktuální novinky a informace

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

10. říjen 2023

Druhý zářijová víkend proběhl 7. a 8. závod Českého poháru, kterého se pro letošní sezónu zhostil Třinec. I přes tropické teploty, které v tuto roční dobu panovaly, předvedli všichni jezdci skvělé výkony. Opavský oddíl přijelo reprezentovat a poprat o nejlepší umístění celkem 13 jezdců.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno