O parném červnovém víkendu se uskutečnili první dva závody Moravské bikrosové ligy. Ani teploty přes 30°C neodradily nadšence bikrosu a Třinec uvítal na své dráze 180 závodníků. Opavský oddíl se zúčastnil v rekordním počtu 22 jezdců. 

 Svou závodní kariéru zde odstartovali sourozenci Mikuláš a Matylda Kudličkovi v kategorii nelicenčních jezdců. Mladší teprve 5 -letá Matylda se zřejmě lépe vyspala. Po 5 -ti rozjížďkách postoupila až do finále a získala 5. místo. Mikimu se postup do finále nezdařil a skončil dvanáctý. Další závodní začátečníky jsme měli v licenčních kategoriích. V B6 jeli za naše barvy Dominik Maňas, který skončil šestý a Zoe Hanáková, která skončila osmá. V této kategorii závodili taky Matěj Kukla a Tomáš Elbl, ti ale do finále nepostoupili. V kategorii B7 jsme měli další dva závoďáky, Šimona Řehulku a Hanuše Jandeka. Lépe si vedl Hanuš, který v sobotu dojel na 7. místě, v neděli se zlepšil a dojel šestý. Nejpočetnější zastoupení Opavy bylo v kategorii B8. Čtyři ostřílení borci Teodor Adamec, Thomas Bilato, Adam Kukla a Vojta Kokošek se společně probojovávali přes základní rozjížďky. Na finálovou jízdu dosáhl jen Vojta Kokošek a bral 5. flek. V neděli se s Vojtou podařilo dostat do finále i Teodorovi Adamcovi. Vojta Kokošek obhájil v neděli 5. místo a Teo dojel sedmý. V kategorii B9 se nepodařil postup až do finále ani Jakubovi Klementovi ani Danielovi Tesařovi. Velké šance jsme vkládali do Tomáše Víchy v kategorii B10. I zde měl další oddílové spoluzávodníky Jáchyma a Viléma Piskoře. Ti bohužel do finále nepostoupili, ale Tomáš Vícha nezklamal. Naše očekávání splnil a v sobotu bral 4. flek a v neděli zabojoval a získal bronz. Opavská dračice Anetka Šamarová nás velice překvapila v kategorii B11/12. V sobotu nastoupila v plné síle a domů si vezla bronzový pohár. V neděli už jí síly nestačily a dojela šestá. V kategorii B13/14 jsme mohli vidět Viktorku Adamcovou a Honzu Kaplera, kteří se do finále nedostali. Nejhezčí podívaná byla na kategorii B15/16. V té sváděl svůj finálový souboj opavský jezdec Jakub Klement se svým dlouholetým soupeřem Adam Quardou ze Studénky. V sobotu se mu nepodařilo na Adama nic vymyslet a dojel druhý. Ale v neděli si spravil chuť, počkal si do cílové roviny, kde Adama přepumpoval a vyjel si zlato.  Také v kategorii Cruiser jsme mohli vidět dva naše borce Michala Kokoška a Tomáše Víchu. Michal Kokošek se vyhecoval a oba dva dny se dostal do finále. V sobotu skončil na pátém a v neděli na 6. místě.

Výsledky Třinec : (sobota/neděle):

Nelicenční: Matylda Kudličková 5./-,  Mikuláš Kudlička 12./-, B6: Tomáš Elbl 11./6.,  Matěj Kukla 9./-, Dominik Maňas 6./-, Zoe Hanáková 8./-, B7: Hanuš Jandek 7./6., Šimon Řehulka -/10., B8: Vojtěch Kokošek 5./5., Teodor Adamec 11./ 7., Thomas Bilato 10./ 9., Adam Kukla 13./-, B9: Jakub Jíra 12./-, Daniel Tesař 17./16., B10: Tomáš Vícha  4./3.,  Jáchym Piskoř  9./11., Vilém Piskoř 10./10., B11/B12: Aneta Šamarová  3./ 6.,  B13/14: Viktorie Adamcová 18./ 16., Jan Kapler 10./11., B15/16: Jakub Klement 2./ 1., Cruiser: Michal Kokošek 5./ 6., Tomáš Vícha st. 11./-.

Aktuální novinky a informace

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

10. říjen 2023

Druhý zářijová víkend proběhl 7. a 8. závod Českého poháru, kterého se pro letošní sezónu zhostil Třinec. I přes tropické teploty, které v tuto roční dobu panovaly, předvedli všichni jezdci skvělé výkony. Opavský oddíl přijelo reprezentovat a poprat o nejlepší umístění celkem 13 jezdců.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno