První červnový víkend hostilo dvojzávod Moravské bikrosové ligy lázeňské město Jeseník. Na závodníky čekala, v rámci možnosti klubu, připravená a stromy zdobená trať. Na té v sobotu závodilo 161 závodníků, což je na lokaci tratě příznivé číslo. Cesta z Opavy je klikatá, ale i tak dorazilo 11 závodníků.

Příchozí 6 let a opavský bejmanínek Kilián Adamec, ve svých čerstvých třech letech, při svém debutu, mezi šestiletými závodníky jezdil statečně všechny základních rozjížďky a vybojoval dokonce účast v semifinále, do finále nepostoupil, ale i tak si vysloužil od pořadatelů závodu velký obdiv, byl vyhlášen na prvním místě, jako nejmladší závodník vůbec a dostal i svůj první pohár. (Kiliáne gratulujeme k vydařenému startu tvé závodní kariéry.) S ním v kategorii poprvé závodil i opavský nováček Dominik Mitura, který obsadil 11. místo. Ve starší kategorii, příchozí 7/8let, závodil za Opavu Jan Vavruša, který před sebe ve finálové jízdě nikoho nepustil a v závodě zvítězil. Nejstarší příchozí a v nich opavský Sebastián Skupina. Závodil celý den z plné rampy, ve finále bojoval o vítězství, to mu však o kousek na poslední rovince uniklo, a tak slavil druhou příčku. Registrované sedmileté závodníky z Opavy zastupoval Dominik Francek. Do finále postupoval ze třetí pozice a tu obhájil i v cíli. V kategorii desetiletých registrovaných závodníků jsme měli dva zástupce, Teodora Adamce, který celý den působil unaveně a do finále postoupit nedokázal a Thomase Bilata, který i přes pád v první rozjížďce ukázal svého bojovného ducha a svůj postup stvrdil čtvrtým místem ve finálové jízdě. Tomáš Vícha v kategorii Boys12 přímo postoupil do finále, kde zaslouženě obsadil třetí místo a další umístění na bedně pro Opavu. Kategorie13/14 a v ní Aneta Šamarová, která v poslední rozjížďce, tu se závodníci rozhodli jet bez šlapání, ukázala svou zálibu v pumpování a vysloužila si tak účast ve finále, kde dojela pátá. V nejpočetnější kategorii Boys15/16, která byla nakonec spojena i s nejstarší a nejrychlejší kategorii Boys17+ závodila opavská girl Viktorie Adamcová. Bylo jasné, že tohle křehké stvoření nemůže konkurovat hormony nabitým a našlapaným Boys, ale prala se s gladiátory celou dobu statečně (umělecký dojem za jedna). Úspěch v této kategorii vyvažoval excelentní výkon skvělého opavského závodníka Jakuba Klementa, který nejen, že vyhrál všechny své rozjížďky, ale také semifinále a svou neporazitelnost stvrdil vítěznou finálovou jízdou. Kubo, jsi vzorem nejen opavským závodníkům.

V neděli se 6. závodu Moravské bikrosové ligy účastnilo 141 závodníků. Opava na start postavila 6 příchozích a 6 registrovaných jezdců.
V nejmladších neregistrovaných závodnících Kiliána nahradil Maxmilián Čajňák, který se probojoval do semifinálových bojů, ale tam už na soupeře nestačil a bylo z toho celkově 15. místo. Spolu s ním závodil Dominik Mitura, kterému jen těsně uteklo místo ve finále, zapisuje umístění v TOP TEN na deváté příčce. V příchozích 7/8 let k Janovi Vavrušovi přibyl Maxim Stein, ten celý závod jezdil v čele a na špici dojel i ve finále, gratulujeme ke zlatu. Jan Vavruša ve druhé rozjížďce zahodil svůj bike, ale i tak se dokázal ve finále koncentrovat a urvat 4.místo. Nejstarší příchozí 9/10 a za Opavu dva Sebastiánové. Sebastián Skupina, již zkušený závodník, si vyjel bronzovou medaili a Sebastián Hoďák, na svých úplně prvních bikrosových závodech vůbec, dojel ve finále sedmý. Kategorii registrovaných sedmiletých závodníků si v neděli „motokrosař“ Dominik Francek držel od základu až po finále čtvrtou příčku. V kategorii Boys9 závodil Jan Eszler, ten se rozkoukával po závodní pauze, na finále to nestačilo, zapisuje 12. místo. Desetiletý závodník Thomas Bilato si tento víkend oblíbil úsměv milé lékařky na trati a tak se po pádu do sanitky dostal i v neděli, naštěstí to nebylo nic, co by mu bránilo v závodě pokračovat. Prošlapal se až do finále, a tam dokázal vybojovat třetí místo. K Tomáši Víchovi do kategorie Boys12 se v neděli přidal Jáchym Piskoř. Jáchym závody dokončil osmý, Tomáš pak slavil ocenění za 2. místo. Soutěžní pole opavských závodníků uzavíral v kategorii Boys17+ Klement Jakub. Že je nejrychlejší a nejzkušenější závodník dokázal i v neděli. Vítězil ve všech svých závodních rozjížďkách, stejně tak ve finále a přiváží do Opavy nejcennější trofej.
Všem závodníkům přejeme mnoho úspěchů i do dalších závodů.

Výsledky MBL Jeseník (sobota/neděle):
Nelicenční 6: Kilián Adamec (/-), Maxmilián Čajňák (-/15.) Dominik Mitura (11./9.), nelicenční 7/8: Maxim Stein (-/1.), Jan Vavruša (1./4.), nelicenční 9/10: Sebastián Hoďák (-/7.), Sebastian Skupina (2./3.)
Licenční: B7: Dominik Francek (3./4.), B9: Jan Eszler (-/12.), B10: Teodor Adamec (13./-) Thomas Bilato (4./3.), B12: Jáchym Piskoř (-/8.), Tomáš Vícha (3./2.), B13/14: Aneta Šamarová (5./-), B15/16: Viktorie Adamcová (18./-), B17+: Jakub Klement (1./1.)

 

 

 

Aktuální novinky a informace

22. duben 2024

Benátky nad Jizerou měli tu čest už po druhé pořádat dvojzávod Evropského poháru BMX. 5. -6. kola EP BMX se zúčastnilo přes 900 jezdců z celé Evropy. Opavský oddíl SK JANTAR Opava zde reprezentovalo 9 jezdců a někteří si přivezli cenné kovy.

Číst dále...

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno