Na sobotní závod do Vyškova BMX postavil Jantar Opava na start dvanáct závodníků.
Mezi neregistrovanými závodníky byl jeden opavský zástupce a tím byl v kategorii do šesti let Dominik Mitura. Ve všech rozjížďkách si hlídal přední pozice a díky tomu postoupil do finále, kde dojel šestý.

Parádní výkony mezi registrovanými podával celý den sedmiletý Matěj Kukla. Tři ze svých pěti rozjížděk dokázal vyhrát, což mu zajistilo přímý postup do finále, kde mu bedna unikla jen o malý kousek a zapisuje tak body za 4. místo. V kategorii osmiletých závodníků nás reprezentovala Zoe Hanáková, která nedokázala v semifinále obhájit 4. postupovou příčku, a tak skončila celkově desátá. Filip Bednářík si postup do finále pohlídal, nezvolil však vhodnější, vnitřní stopu a soupeři jej v zatáčce vyvezli. Do cíle dojel čtvrtý. O rok starší Šimon Řehulka si v kategorii boys9 zajistil postup do semifinále, dál už však postoupit nedokázal a skončil patnáctý. Spolu s ním závodil Jan Eszler, který dojel osmnáctý. V nepočetnější kategorii desetiletých závodníků měla Opava největší zastoupení. Ani jednomu ze čtyř závodníků se však v sobotu nepodařilo dostat do finále. Nejlépe si vedl Thomas Bilato. Byl v semifinále a celkově si vyjel jedenácté místo. Těsně před branami semifinále, na 17. příčce dojel Adam Kukla, za ním dvacátý Teodor Adamec a 25. Elizabeth Botos. Viktorie Adamcová, jediná dívka v kategorii Boys15/16 se probojovala do semifinále, kde už to bylo nad její síly. Zapisuje celkově šestnáctou příčku.

To nejrychlejší, co jsme mohli na sobotních závodech vidět, bylo v kategorii 17+, kde jsme fandili opavskému Jakubovi Klementovi. I přes pád z prvního místa v jedné z rozjížděk si vyjel jasný postup do finálové jízdy. Ta byla napínavá až do konce, Jakub však nedokázal zopakovat svá vítězství v rozjížďkách a dojel pátý.
Nedělní závod ve Vyškově byl doprovázen silným větrem a ten se pro závodníky stal jedním soupeřem navíc. Jako první se na trati z Opavy ukázal Jan Vavruša ve skupině neregistrovaných závodníků 7-8let. Dojížděl vepředu a zajistil si místo ve finále, tam dojel pátý. Starší neregistrovaný závodník, Sebastián Skupina okusil na vlastní kůži i tvrdost dráhy, ani to mu ale nezabránilo útočit ve finále na bednu. Tentokrát byli soupeři rychlejší a Sebastián skončil čtvrtý. Naši nejmladší registrovaní závodníci v kategorii Boys 7 byli vidět. U Dominika Francka byla znát lehká únava, ale probojoval se až do finále, kde dojel sedmý. O poznání energičtěji a dravě vypadal celý den na dráze Matěj Kukla. Střídal jen čelní dva posty. Ve finále to bohužel nedopadlo podle jeho představ a musel se spokojit se čtvrtým místem. V kategorii Boys 8 závodila copatá Zoe Hanáková. Celý den jezdila vepředu, její spanilou jízdu však zastavila semifinálová rozjížďka, a tak se musela spokojit se 14. příčkou. Lépe v kategorii dopadl Filip Bednařík, který ve finále dojel sedmý. Šimon Řehulka, náš devítiletý rider, vybojoval semifinále. Tam před sebe pustil víc soupeřů než by chtěl a končil závody čtrnáctý. Čtyřlístek opavských desetiletých závodníků zapsal v neděli stejný scénař jako v sobotním závodě. Usměvavá Elizabeth Botos obsadila totožné 25. místo, Teodor Adamec si kvůli času poslední rozjížďky o příčku pohoršil a dojel 21., Adamovi Kuklovi semifinále uteklo stejně těsně jako v sobotu a bere 18. flek, poslední mušketýr Thomas Bilato vybojoval semifinále, tam ale zaspal na startu. První 4 kluky už dojet nedokázal a dojel celkově devátý. Viktorie Adamcová nebojovala jen s Boys 15/16, ale taky s větrem, a protože je lehká jako pírko lítala ze strany na stranu, ale doletěla šťastně třináctá. Nedělní závod by Jakub Klement mohl nazvat také svou exhibici v kategorii 17+, protože diktoval tempo rozjížděk a čistým zápisem prošel až do finále, kde dokázal zvítězit. Gratuluje nejen jemu, ale všem opavským reprezentantům.

Výsledky MBL Vyškov (sobota/neděle):
Nelicenční 6: Dominik Mitura (6./-), Nelicenční 7/8: Jan Vavruša (-/5.), Nelicenční 9/10: Sebastian Skupina (-/4.) Licenční: B7: Dominik Francek (-/7.), Matěj Kukla (4./4.) B8: Filip Bednařík (4./7.), Zoe Hanáková (10./14.) B9: Jan Eszler (18./-), Šimon Řehulka (15./14.) B10: Teodor Adamec (20./21.) Thomas Bilato (11./9.), Elizabeth Botos (25./25.), Adam Kukla (17./18.) B15/16: Viktorie Adamcová (16./13.), B17+: Jakub Klement (5./1.)

Aktuální novinky a informace

22. duben 2024

Benátky nad Jizerou měli tu čest už po druhé pořádat dvojzávod Evropského poháru BMX. 5. -6. kola EP BMX se zúčastnilo přes 900 jezdců z celé Evropy. Opavský oddíl SK JANTAR Opava zde reprezentovalo 9 jezdců a někteří si přivezli cenné kovy.

Číst dále...

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno