První víkend v září se konal 9.-10. závod Moravské bikrosové ligy v Hranicích. Na tento poslední závod na Moravě se sjelo 205 závodníků nejen z Moravy ale i z Čech. Počasí bylo jako na houpačce v sobotu se závodníci pod chrániči potili a v neděli jim pro změnu pršelo na záda. Přesto se oba závody odjely a do Opavy to přineslo cenné kovy.

Na sobotní závod přijelo poprvé načerpat závodní zkušenosti 7 nováčků opavského oddílu BMX SK Jantar Opava a v závodě je bylo vidět. Dvěma z nich se podařilo postoupit až do finále. Bronz domů dovezl pětiletý Šimon Řehulka a jako pátý dojel sedmiletý Hanuš Jandek.
V sobotu mezi licenčními jezdci naše barvy obhajovali v kategorii B7 3jezdci: Teodor Adamec, Thomas Bilato a nejlépe si vedl Vojta Kokošek, který postoupil do finále a dojel sedmý. V kategorii B8 bojovali za Opavu Daniel Tesař a Jakub Jíra, kterým se nepodařilo postoupit do semifinále. V kategorii B9 Tomáš Vícha skončil v semifinále. Další želízka v ohni jsme měli v B12, kde se pustila do boje Anetka Šamarová a poprvé letos v MBL závodil Jan Kapler. Ten, natěšený na svůj první závod, si vyjel stříbrný pohár. Naše stálice v kategorii B13/14 Jakub Klement opět nezklamal po krásném zavření soupeře v druhé zatáčce skončil na stupni nejvyšším a domů dovezl zlato. V kategorie Cruiser opavské barvy hájil Tomáš Vícha st., který bohužel po pádu v 1.rozjížďce skončil v nemocnici s natrženou ledvinou.
V neděli z důvodu špatného počasí naše řady prořídly, ale i tak se bylo na co dívat. Mezi nelicenčními jezdci se nejlépe dařilo Hanuši Jandekovi, který vybojoval stříbrný pohár. Do finále se dostal i Šimon Řehulka, ale po pádu dojel jako osmý. U licenčních závodníků v kategoriích B7 a B8 se v těžkém terénu promočené trati nikdo neprobojoval až do finále. Oproti tomu v kategorii B11/12 velice překvapila naše bikrosová dračice Anetka Šamarová, která jela ve finále jako čtvrtá. Její naděje na medaili zhatil pád na kluzském terénu. Nakonec tedy 8.místo Jakub Klement v B13/14 se pokusil obhájit sobotní 1.příčku, ale na startu byl rychlejší jeho soupeř ze Studénky a Kuba dojel těsně druhý.
Další týden nás čekají největší bikrosové závody MČR BMX v Benátkách nad Jizerou, tak budeme Jantarům z opavského oddílu BMX držet palce.

Výsledky MBL Hranice: (sobota/neděle)
Nelicenční jezdci: Hanuš Jandek 5/2, Šimon Řehulka 3/8, Matěj Kukla 12/10, Adam Kukla 12/11, Vilém Sládeček 21/-, Zoe Hanáková 14/-, Dominika Honková 17/-
Licenční jezdci: B7: Teodor Adamec 16/-, Thomas Bilato 15/12, Vojtěch Kokošek 7/13, B8: Daniel Tesař 19/11, Jakub Jíra 23/13, B9/10: Tomáš Vícha 12/-, B11/12: Aneta Šamarová 14/8, Jan Kapler 2/-, B13/14: Viktorie Adamcová 17/-, Jakub Klement 1/2, Cruiser 30+: Tomáš Vícha st. 19/-.

 

Aktuální novinky a informace

22. duben 2024

Benátky nad Jizerou měli tu čest už po druhé pořádat dvojzávod Evropského poháru BMX. 5. -6. kola EP BMX se zúčastnilo přes 900 jezdců z celé Evropy. Opavský oddíl SK JANTAR Opava zde reprezentovalo 9 jezdců a někteří si přivezli cenné kovy.

Číst dále...

7. listopad 2023

První říjnový víkend se uskutečnily závody Moravské bikrosové ligy v Uničově, které byly zároveň spojeny se závěrečným vyhlášením výsledků tohoto seriálu pro sezónu 2023. Z opavského oddílu dorazilo na závěrečné závody celkem 21 jezdců.

Číst dále...

10. říjen 2023

O víkendu 23. a 24.9. 2023 opět dostal opavský oddíl BMX SK JANTAR Opava možnost hostit další dvojzávod Moravské bikrosové ligy. Navzdory počasí přijelo svoje síly poměřit 206 jezdců nejen z České republiky, ale i Polska, Litvy a Slovenka. V rekordním počtu 36 jezdců nastoupil i domácí oddíl, který měl zastoupení napříč všemi kategoriemi.

Číst dále...

Umístění

Naše bikrosová dráha se nalézá na ulici Jaselská v Městských sadech v Opavě v místě,
kde je ulice Jaselská přerušena severním obchvatem Opavy.

Odkaz na mapy.cz

Kontakt

Předseda oddílu: Tomáš PISKOŘ
Mobil: 606957405

E-mail: bmxjantaropava@gmail.com

Dráha - provoz

Pondělí - Pátek: 16:00 - 18:00
Sobota - Neděle: 10:00 - 19:00
V době oficiálních tréninků zavřeno